' Struggeling with toast'
Blijf op de hoogte en volg Alie
21 Januari 2013 | Thailand, Bangkok
Na een lange dag tempels zijn we wat gaan eten, waar ik mijn eerste kokosnoot heb gehad! Zoals jullie al hebben gezien op de foto's :)
Uiteindelijk zijn we nog wat drankjes gaan drinken, heb ik zijn hostelgenoot ontmoet (de Nederlandse Jeffrey) en kwamen we twee Engelse meiden tegen. Met z'n vijven een leuk feestje gebouwd (mijn eerste buckets!) en het kaartspel 'shithead' gespeeld. Erg gezellig en het ging door tot in de late/vroege uurtjes.. (Lees: 5.30..)
Nathan, Jeff en ik wilden de volgende ochtend (ja, ochtend!) de Floating Market bezoeken. (Die is dus alleen 's ochtends..) Een grote markt, waarin je in een boot zit, en op het water vanalles kan bekijken en kopen. Een 'to do-thing' in Thailand. De wekker moest worden gezet op 7.15.. Als je goed kunt rekenen was dat (ja.. inderdaad..) zo'n 1,5u slaap. Holy crab! Maargoed, de volgende ochtend (rise and shine!) gingen we, wel fris, maar niet zo fruitig, op naar de Floating Market. Waar ook al een foto van is gepubliceerd. Supergaaf!
Bij terugkomst in Khao San nog even wat geluncht en vervolgens moest ik door naar mijn volgende hostel. Met een hug van de boys stapte ik de taxi in. (Taxi chauffers zijn hier raar.. Ze lachen heel vreemd en snappen volgens mij niks van wat ik zeg.. :S)
Mijn volgende hostel bleek eh, *kuch* vrij slecht te zijn.. Het bed is zo hard als 100 stenen bij elkaar en er is een hond. (Ik hou niet zo van honden..) Hij blaft als ik binnenkom en kijkt me de hele tijd aan alsof ie wil zeggen.. ..Nou, weetikveel wat ie wil zeggen. Stom beest.
Na een nacht (een goeie, ondanks het bed.. Ik was zo moe!) de volgende dag geen plannen. Ik was een beetje depressed, omdat ik geen leuke kamergenoten had.. Ik had er slechts 1 (een Zuid-Koreaan) die geen Engels sprak. Het hele hostel zat trouwens vol met Zuid-Koreanen.. Weird! Besloten om samen met Nathan naar het MBK te gaan. Een supergroot winkelcentrum hier in Bangkok. Was erg leuk!
Maar de dag erna was een nog vettere dag! (pam-pam-paaam!)
Samen met Nathan (ik kende niemand anders..) een tour geboekt om te gaan raften, een waterval te zien, de tiger temple te bekijken en op een olifant te rijden. Oh, en om naar een brug te gaan. Bij het bouwen van deze brug (tijdens de Tweede Wereldoorlog) zijn veel mensen gestorven door ondervoeding en te veel werken.) Waaronder een groot aantal Nederlanders.. Een stukje van de brug af, ligt een enorm grote, en indrukwekkende begraafplaats met alle mannen. Heel indrukwekkend.
Op dit trieste deel na, was de rest van de tour zeer vrolijk en supergaaf! We ontmoetten 2 Canadese dames (de zusjes Chelsea en Kayla) en hebben daar de rest van de dag mee opgetrokken. Zitten op een olifant is niet eng! (Stoer he! Een kameel en een olifant!) (Eh, oke lieve Gerrit-Douwe, speciaal voor jou; een dromedaaaaris! :p <3)
Na de olifantenrit zouden we naar de tiger temple gaan.. Wist eigenlijk niet zo goed wat dat inhield en het klonk een beetje eng.. NOU! Een tempel vol met monniken en tijgers! Je betaalt een entreeprijs van 600 Baht (haha, ik wil het omzetten in euro's om te laten zien hoeveel euro het is, zoek om het euro-teken op het toetsenbord, maar er staat een Baht teken op z'n plaats!) Maar eh, oja: 15.07 euro, (da's de entree dus) en dan mag je met tijgers op de foto! Hoe GAAF! Echte, mooie, lieve (soms gemene, enge) tijgers! Supergaaf!
Na de tour, bij terugkomst op Khao San nog even wat gegeten en gedronken met Nathan en de meiden, leuk!
Vandaag de weg naar het grote station (Hua Lumpur, ofzo) uitgevolgeld en dus even internetten in een cafe. Vanavond met de nachttrein naar Chiang Mai! Waar Floor op me wacht :)
De trekking zit er niet meer in, ik heb al op een olifant gezeten, geraft etc, zij doet dat vandaag.. We nemen de bus naar Pai (ofzo) en gaan in Chiang Mai een kookworkshop doen. Genoeg leuks dus!
Maak jullie geen zorgen, het gaat prima met me, ik leef nog (ondanks de tijgers) (echt waar, heit!) en ik vind het leuk!
Al mis ik iedereen op bepaalde momenten, ik bedenk bij mezelf: dit is een once in a lifetime-ding. Ik ben hier NU!
Het ga jullie allemaal goed, veel schaatsplezier en denk zo nu en dan aan mij (vind ik leuk!)
Daaag!
-x-
21 Januari 2013 - 07:56
Jurgen:
!
Keep up the good journey.... Veel plezier
21 Januari 2013 - 08:17
Ate En Jantsje:
D8 dat die tijger nep was....
Veel plezier en geniet van alles wat er op je weg komt :-) -
21 Januari 2013 - 09:48
Heit Fan Wendy:
Ook ik volg je vanaf het begin..heel andere wereld daar, lijkt me prachtig om mee te maken. Geniet er dan ook van, dit maak je niet al te vaak mee! Maar toch: voorzichtig! -
21 Januari 2013 - 10:29
Annemarije:
Wow Lekker bezig aaltje! Ziet er inderdaad indrukwekkend uit! Leuk dat je zoveel mensen treft! toppie Be safe! dikke tut -
21 Januari 2013 - 10:29
Heit, Mem En Theun:
Super! We kijken er elke dag naar uit om iets van jou te horen. Geniet van je volgende belevenissen met Floor. Leafs x -
21 Januari 2013 - 11:08
Geniet van je reis!
Knuffel van Grietje en Dirk -
21 Januari 2013 - 13:20
José:
Jee, Alie, nu moet je me toch eens uitleggen hoe dit mogelijk is; zo dicht tegen een tijger aan. Die monniken hebben zeker wel een hele goede invloed op die tijgers;) Zijn die dieren zo afgericht dat ze 100 % te vertrouwen zijn? Ik ben net naar de film life of Pi geweest en zat me toen af te vragen hoe ze dat ooit hebben kunnen filmen: een jongen met een tijger in een reddingsboot. Maar het kan dus echt?! Wat heerlijk trouwens om je verhalen te lezen:) Je kan erg levendig vertellen, alsof we er zelf bij zijn. Veel plezier in Chiang Mai! We kijken uit naar je volgende verslag! -
21 Januari 2013 - 13:48
Alma:
Coole foto's Alie! Super leuk om wer wat fan dy te hearren. We tinke hjir elke dei wol even oan dy, mar sa te hearren hast it hartstikke goed nei dyn sin!
Noh, geniet fan alles! Dikke tút Alma
P.s. sit it Vietam visum ynmiddels yn dyn paspoort? :) -
21 Januari 2013 - 13:57
Gerrit-Douwe:
Héé leukste!
Wat kist inderdaad geweldig leuk vertelle, geniete we fan hjir yn it kalde fryslan!
hest it lekker drok hjer ik wol, maar gjin stress, sa mat it!
Wat heb ik ongelooflyk folle sin om dit straks samen mei dy te dwan!
Hiel folle plesier, lieve Alie! Heeele dikke tút, Gerrit-Douwe -
21 Januari 2013 - 17:01
Klaske:
Wat een leuk ferhaal!! Heerlijk om dyn avonturen te lézen. Hast al folle dyn de oaronne dagen.:) En dyn tigers.. ENG. Wol vet. Bin beneid hoe de nachttrein wie en hoe t ien Chiang Mai is. Tút -
21 Januari 2013 - 20:19
Oom Rinse En Tanta Maaike:
je hebt weer een mooi verslag op papier gezet.We leven helemaal met je mee.Nog veel plezier met je reis. -
21 Januari 2013 - 21:00
Rina:
knap, leerzaam, eng (de tijgers), ondernemend, tof, vet, zomaar een paar woorden die mij te binnen schieten bij het zien van je foto's en het lezen van je verslag. Lieve Alie geniet ervan en take care, liefs Rina -
22 Januari 2013 - 10:41
Jooona:
Wer in genot Postma! <3
22 Januari 2013 - 19:00
AUKJE:
he alie
wat prachtig daar, wat een belevenis, geniet er van, maar voorzichtig he
tuut jan en aukje